info@wetenschapsnet.com

Vaccinaties: waarom ze belangrijk zijn en niet gevaarlijk.

Science is for everyone

Vaccinaties: waarom ze belangrijk zijn en niet gevaarlijk.

Share this message:

Het probleem

Sommige jonge ouders van tegenwoordig laten hun kinderen vaccinaties overslaan. Waardoor is dit gekomen? Het is namelijk een serieus probleem als meer ouders ervoor kiezen hun kind niet te laten vaccineren.

Het blijkt uit onderzoek van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) dat de meeste mensen die hun kinderen niet inenten antroposofen zijn. Deze mensen geloven dat bepaalde kinderziektes heel erg nuttig zijn. Vroeger waren het vooral streng gelovigen die tegen inentingen waren, vandaag de dag is dat volledig omgekeerd. De GGD (Gemeentelijke Gezondheidsdienst) maakt zich zorgen om de aantallen niet ingeënte kinderen, die alsmaar blijft toenemen. Steeds meer mensen beginnen te twijfelen over vaccineren, wat volstrekt onnodig is. Die groeiende bezorgdheid heeft een naam gekregen: prikangst. Volgens onderstaande bron begon dit al in 2014.

“De deelname aan de meeste vaccinaties is afgenomen. Voor zuigelingen is deze afname voor het tweede achtereenvolgende jaar zichtbaar” – RIVM Rapport 2016-0064

Vragen over vaccinaties

Veel van de bezorgde ouders stellen zichzelf vragen over vaccinaties. Wij behandelen een aantal hiervan en vertellen hoe ze werken, wat erin zit en waarom ze belangrijk zijn. Ook is het belangrijk om te weten dat een chemische verbinding of chemische stof normaal is. U en ik zijn volledig opgebouwd uit chemische stoffen en verbindingen. Laat u dus door het woord “chemisch” niet bang praten.

Zit er niet heel veel chemische troep in deze vaccinaties?

De 3 stoffen waar je bezorgde ouders het meest over hoort zijn: kwik, koelvloeistof en formaldehyde. Over kwik kunnen we heel kort zijn. In vaccins voor kinderen zitten geen kwik. In sommige griepvaccins zit een chemische verbinding met kwik, maar deze is niet schadelijk. Koelvloeistof zit ook niet in vaccins. Er zit een stof in die familie is van een stof die lijkt op koelvloeistof, maar deze is ook uiteraard niet schadelijk. Formaldehyde zit wel in vaccins. Maar er zit zo verschrikkelijk weinig van dit “gif” in dat dit nooit in onze levens ook maar enig meetbaar of voelbaar effect op onze gezondheid zullen hebben. Sterker nog, ons lichaam maakt zelf elke dag een beetje van deze stof aan en breekt het vervolgens zelf weer af. Een vaccin bevat veel verschillende stoffen en verbindingen waardoor mensen zouden kunnen schrikken. Echter zijn deze stoffen nodig om ons te beschermen tegen bepaalde ziektes. Je kunt helaas jezelf niet tegen polio vaccineren door een “Green Happiness Smoothie” te drinken. Sterker nog, in een fruit smoothie zit ook formaldehyde, zelfs nog meer dan in vaccins.

Als je ingeënt bent heb je toch alsnog kans dat je ziek wordt, dus waarom zou je het doen?

Er zijn uiteraard mensen die zijn ingeënt en alsnog een bepaalde ziekte hebben opgelopen, wat volgens hen niet had moeten kunnen gebeuren. Echter bestaat volledige immuniteit niet. Een vaccin werkt helaas niet bij 100% van de mensen, soms kun je dus alsnog ziek worden. Maar je wordt wel minder ziek dan iemand die niet is ingeënt. Bovendien gaat het niet alleen om de bescherming van het individu, maar het gaat erom dat genoeg mensen immuun zijn om de verspreiding van die ziekte te stoppen. Als 99% van de mensen beschermd is dan is dat voldoende. Een enkeling kan dan alsnog wel ziek worden, maar daar stopt het dan ook meteen. De ziekte heeft dus door groepsimmuniteit geen kans om als een losgeslagen gek door de wereldbevolking heen te razen. Stel het je als volgt voor. Je staat in een superdrukke winkelstraat en het regent. Iedereen heeft een paraplu opengeslagen. Maar 1 persoon besluit, om wat voor krankzinnige reden dan ook, om zijn of haar paraplu dicht te klappen. Maar omdat er alsnog enorm veel mensen zijn die wel hun paraplu open hebben kan deze persoon alsnog droog door de winkelstraat lopen omdat het overkoepelende (overlappende) paraplu netwerk hem of haar beschermt. Zodra meerdere personen dit gaan doen beginnen er gaten te komen in het paraplu dak. En zo beginnen mensen toch nat te worden. Hoe meer mensen denken als de persoon die zijn of haar paraplu inklapt hoe meer kinderen doodgaan. Dat is waar het kort maar krachtig op neer komt.

Volgens mij zijn er veel bijwerkingen, hoe kan dit?

Natuurlijk zijn er bijwerkingen, zoals met elk medicijn. Ernstige bijwerkingen zijn bij vaccinaties uitermate zeldzaam. Uiteraard zijn er lichte bijwerkingen zoals koorts of een pijnlijke arm. Maar dit is veel minder vervelend dan mazelen of polio. Dat is namelijk wat uw kind kan krijgen als hij (en steeds meer kinderen) zich niet in zou enten.

Je krijgt er toch autisme van?

Al meer dan 20 jaar geloven een heleboel mensen dat vaccinaties autisme veroorzaken. Helaas bevatten deze groep mensen zelfs belangrijke en invloedrijke personen zoals Donald Trump. De bron van deze paniek is een onderzoek van Andrew Wakefield uit 1998. Dat bericht stond in The Lancet, het belangrijkste medische tijdschrift ter wereld. Maar als je dat onderzoek op zou gaan zoeken op de website van The Lancet zul je zien dat er staat “RETRACTED”, oftewel ingetrokken. Wakefield bleek zijn volledige onderzoek uit zijn duim te hebben gezogen (bij wijze van spreken). Er zijn sindsdien enorm veel grootschalige onderzoeken gedaan naar een link tussen vaccinaties en autisme en nooit is er iets gevonden. Ook het NVA (Nederlandse Vereniging voor Autisme) doet afstand van deze mythe die maar niet wil uitsterven (misschien dat daar ooit een vaccinatie voor komt).

De realiteit

Mensen geloven dus heilig in niet bestaande bijwerkingen van vaccinaties. Maar de successen ervan worden juist gebagatelliseerd (afgezwakt). Je hoort namelijk vaak dat toen de vaccinatie tegen mazelen begon die ziekte al op z’n retour was. Uit cijfers blijkt inderdaad dat de aantal doden door die ziekte al enorm laag was door de betere gezondheidszorg. Maar als je kijkt naar het aantal gevallen van mazelen, dan laten de cijfers een heel ander beeld zien. Er werden namelijk nog steeds duizenden mensen ziek. En mazelen is toch wel wat erger dan een verkoudheid. Maar die aantallen namen drastisch af toen het vaccin kwam.

Vaccinatie werkt. Dankzij vaccinatie is de pokken al helemaal van de wereld verdwenen. Mensen hebben de ziekte uitgeroeid, dankzij vaccinaties. Polio bestaat nog maar in 3 landen, met minder dan 30 besmette mensen wereldwijd. We zijn er bijna, nog even en ook polio is voorgoed verdwenen. De mazelen waar in arme landen nog wel degelijk tienduizenden kinderen per jaar aan dood gaan is sinds 2016 helemaal verdwenen in Noord- en Zuid-Amerika. Allemaal dankzij vaccinaties.

Als we dergelijke ziektes wereldwijd willen uitroeien moet de vaccinatiegraad boven de 95% blijven. En dat lukt niet als moderne ouders het gaan cultiveren als puur natuur, cool of iets in die trant. Als je niet vaccineert breng je niet alleen je eigen kinderen en eventueel jezelf in gevaar maar ook andere kinderen. Het is verschrikkelijk egoïstisch. Iedereen moet meedoen om ervoor te zorgen dat dergelijke levensbedreigende ziektes voor goed verdwijnen.

Een vraag van ons…

In wiens handen zou jij het lot van je kinderen leggen: wetenschappers die miljoenen levens hebben gered door onder andere het pokkenvirus de wereld uit te bannen of één of andere ouder die na een avondje internetten zijn of haar vertrouwen in de wetenschap heeft verloren op advies van een paar ongelofelijk idiote websites die beweren dat de natuur je wel heelt?

Kortom: het is heel erg dom en gevaarlijk om je kind niet te laten inenten. Wees verstandig!

Share this message:

Tags: , , , , , , , , , , , ,

en_GBEnglish