info@wetenschapsnet.com

Elon Musk’s bedrijf Neuralink wil hersenen en computers verbinden

Science is for everyone

Elon Musk’s bedrijf Neuralink wil hersenen en computers verbinden

Share this message:

Elon Musk plaatste afgelopen maand op Twitter dat zijn geheimzinnige hersencomputerinterface-startup Neuralink werkt aan een “geweldige” nieuwe versie van het kenmerkende apparaat van het bedrijf.

In juli vorig jaar liet Neuralink plannen zien om het menselijk brein met machines te verbinden – door gaten in de schedel te schieten met lasers en flexibele elektrode draden in de hersenen te voeren.

Utah Array

In een tweet beweerde Musk dat Neuralink de bijgewerkte versie mogelijk al “in een mens” heeft dit jaar. ” Hij zei dat het ‘gewoon beter moet zijn dan Utah Array‘, een bestaande neurale interface die is ontworpen om neurale activiteit in de hersenen vast te leggen.

Musk wees erop dat een dergelijke reeks enkele “ernstige nadelen” heeft en beweerde dat “het lijkt op een middeleeuws martelwerktuig” – misschien verwijzend naar de stekelige aard ervan en de manier waarop het via een “pneumatische inserter” in de hersenen wordt ingebracht.

Ziekteoplosser

Musk beweerde in de podcast van november dat toekomstige versies van Neuralink mogelijk autisme en schizofrenie kunnen ‘oplossen’ door verloren delen van de hersenen te herstellen en ze weer functioneel te maken.

We moeten nog zien hoe de bijgewerkte visie van Neuralink eruitziet – of dat het concept überhaupt werkt – maar Musk is optimistisch.

“Ik wil niet te opgewonden raken, maar het potentieel is echt transformerend voor het herstel van hersen- en motorische functies”, schreef Musk in een tweet.

Hoe het werkt?

Neuronink toonde dus in 2019 voor het eerst een deel van de technologie. Het doel is om uiteindelijk apparaten te gaan implanteren bij verlamde mensen, zodat ze telefoons of computers kunnen bedienen. Ze willen eerst flexibele “draden” gebruiken. Deze draden bieden ook de mogelijkheid om een ​​groter gegevensvolume over te dragen. De draden zijn 4 tot 6 μm (micrometer, een miljoenste meter) breed, waardoor ze minstens 3 tot 4 keer zo dun zijn als mensenhaar.

Neuralink

Neuralink ontwikkelt ook een machine die deze draden automatisch in de hersenen plaatst. In de toekomst hopen wetenschappers van Neuralink een laserstraal te gebruiken om door de schedel te komen, in plaats van gaten te boren. Volgens Elon Musk hopen ze deze technologie aan het einde van dit jaar bij een menselijke patiënt te gebruiken. Aan het einde van de presentatie (in 2019) onthulde Elon Musk zelfs resultaten die waarschijnlijk niet al genoemd hadden mochten worden. Hij zei: “Een aap heeft een computer met zijn hersenen kunnen besturen.”

Het uiteindelijke doel voor hen is om een ​​soort symbiose te bereiken met AI. Wat volgens Elon Musk erg belangrijk is.

Share this message:

Tags: , , , , , ,

en_GBEnglish